U trendu

10 korisnih trikova o kuvanju

Olakšajte sebi boravak u kuhinji. Uživajte u spremanju ukusnih jela primenjujući ove savete:

1. Testeninu kuvajte minut ili dva manje nego šti piše na pakovanju. Kada dodate vreli sos, testenina će dodatno omekšati.
2. Miris luka s prstiju možete ukloniti za 30 sekundi – pod mlazom vode dobro trljajte ruke o kašiku od nerđajućeg čelika.
3. Za bolje rezultate prilikom pečenja kolača jaja i maslac ostavite pola sata na sobnoj temperaturi.
4. Da bi karfiol prilikom kuvanja zadržao belu boju u vodu dodajte malo mleka i soli.
5. Kada pravite pire krompir nakon što ga procedite vratite ga u vruću šerpu i sklonite vatre. Pustite da se u toploj posudi osuši 2-3 minuta. Tako ćete nakon gnječenja i dodavanja mleka i maslaca dobiti baršunastu strukturu pirea.
6. Kako biste prilikom ceđenja limuna ili pomorandže dobili što više soka, još neoguljeno voće valjajte minut ispod dlana na kuhinjskoj površini i nakon toga iscedite voće.
7. Svežinu povrća produžićete ukoliko ga umotate u nakvašeni ubrus, stavite u plastičnu kesu, a onda u frižider. Ovaj proces bi trebalo da produži svežinu čak i za 3-4 dana.
8. Kako bi znali kada je ulje dovoljno vruće umesto da ubacujete komadiće hrane, u ulje stavite drvenu kašičicu, a ako se oko nje pojave mehurići ulje je dovoljno zagejano.
9. Smeđi pirinač se kuva znatno duže nego beli, čak i do 45 minuta. Mnogo brže ćete ga sluvati ako pirinač ostavite potopljen u vodi preko noći.
10. Pre seckanja povrća na dasku za sečenje stavite malo soli. Tako vam povrć neće klizati i lakše ćete ga seći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.