U trendu

6 razloga zašto su osobe rođene u aprilu JAKO posebne

Posebnost nije nešto što je određeno mesecom u kom smo rođeni. Sa njom dolazimo na ovaj svet i stičemo je kroz razvoj i iskustva.

Ipak, postoji poseban krug za onu decu koja se rađaju upravo u aprilu, a mnogi smatraju da to ima veze sa tim što je porođaj u ovom mesecu svojevrsna sinhronost sa prirodom u vreme kad se i ona budi. Pogledajte zašto su osobe rođene u aprilu posebne…

Dosadašnja naučna istraživanja pokazala su da neke osobine zaista mogu da se dovedu u vezu sa mesecom rođenja, a evo šta kažu za one kojima je to april:

Noćne ptice
Istraživanje objavljeno u časopisu Sleep otkrilo je da ljudi rođeni tokom prolećnih i letnjih meseci idu u krevet kasnije u odnosu na one rođene u jesen ili zimu.

Pozitivan pogled na svet
Studenti s jednog mađarskog univerziteta su 2014. sproveli istraživanje i otkrili da su bebe rođene u martu, aprilu i maju optimističnije i pozitivnije. Naravno, kažu da to zavisi od mestu u kojem živite, ali smatraju da se može primeniti na zemlje koje imaju suva, sunčana i topla leta, a hladne zime, baš poput Srbije.

Vođe
Prema istraživanju Univerziteta British Columbia, bebe rođene u martu i aprilu kasnije u životu će brže napredovati kad je posao u pitanju u odnosu na one rođene tokom letnjih meseci.

Nakon što su analizirali datume rođenja 375 direktora iz 500 fabrika između 1992. i 2009, naučnici su došli do zaključka da ih je najviše rođeno upravo tokom spomenuta dva meseca.

Manji rizik od astme
Jednim istraživanjem iz 2015. otkriveno je da osobe koje slave rođendan u proleće imaju manji rizik od astme. Smatra se da je razlog izloženost tipičnim alergenima u prva dva meseca života što može osnažiti njihov imuni sistem.

Manji rizik od poremećaja hiperaktivnosti
Isto istraživanje navodi da se poremećaj hiperaktivnosti (ADHD) češće dijagnostikuje kod beba rođenih kasnije u godini.

Ranije će biti izložene sunčevim zracima
Ovo nije toliko dobra vest, ali valja je biti svestan. Portal mother.ly piše da su istraživanja pokazala da prolećne bebe u odraslom dobu imaju veći rizik od razvoja melanoma.

Možda je razlog za to što su u najranijim mesecima života izloženi suncu. Zato se obavezno naoružajte kremama za zaštitu od sunca i koristite ih pri svakom izlaganju deteta sunčevim zracima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.