A kako posle?

A posle praznika na red dolazi dijeta, naravno! Evo nekoliko brzih trikova za mršavljenje.

Pijte hladnu vodu. Ona ubrzava razmenu materija i povećava potrošnju kalorija. Popijte minimum osam čaša hladne vode na dan. Ako se budete pridržavali samo ovog trika, za godinu dana možete da izgubite i do četiri kilograma.

Jedite više ribe. Ribu bogatu mastima, sardinu, pastrmku ili losos, u toku dijete jedite tri puta nedeljno. Ove ribe aktiviraju sagorevanje masti.

Probajte kokosovo ulje. Ono sadrži retke masnoće koje odlaze direktno u jetru i sagorevaju. Za razgradnju kokosovog ulja telu treba više energije, pa se za njega može reći da je namirnica od koje se mršavi.

Kofein topi kilograme. Šolja kafe bez šećera i mleka ima nula kalorija, a kada je pijete, dodatno povećavate sagorevanje kalorija za 15%.

Intenzivnije vežbajte. Dijeta će uz sport imati više efekta. Sport, međutim, može da pomogne pri držanju dijete samo ako pojačate tempo vežbanja i skratite vreme vežbanja.

Zaljutite hranu. Ljute papričice sadrže sastojak kapsacin, koji povećava sagorevanje kalorija. Zato svakog dana u obrok dodajte malo ljute papričice.

Jedite više belančevina. Za varenje se koristi 10% ukupnog broja kalorija koje svakodnevno unesete. Za belančevine iz mesa, ribe ili mlečnih proizvoda telu je potrebno 25% ukupnog broja kalorija.

Više spavajte. Kada organizam oseti nedostatak sna, on aktivira hormon za buđenje apetita. Dovoljno spavanja, sedam sati, bez ometanja, štiti vas od napada gladi.

Odobrovoljite se. Ljudi koji su nezadovoljni svojim izgledom posežu za nezdravom hranom. Samo osoba koja je zadovoljna sobom zna koja je hrana za nju dobra.

Merite se svakog dana. Kada isprobate sve ove trikove i nakon izvesnog vremena ustanovite da ste izgubili koji kilogram, nemojte da se opuštate. Vi možda nećete primetiti da ste se ugojili, ali vaga hoće. Merite se uvek ujutru, a ako vaga pokaže više kilograma, tog dana jedite samo povrće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.