U trendu

Afrička kraljica

U izlozima poznatijih londonskih prodavnica već krajem januara i početkom februara mogla se videti ponuda letnje kolekcije garderobe svetski priznatih dizajnera u koju spadaju i kupaći kostimi, sandale i drugi prateći rekviziti. Sudeći po londonskim izlozima, leto polako dolazi.

Koji su motivi aktuelni? Trenutno u svetu londonske mode pažnju privlače aktuelni afrički motivi, štampani tamni tribali i različite figure životinja, što se odlično uklapa sa platnom u nijansama braon i tamnijih boja i fantastično izrađenim detaljima uz dodatak crvenih perli. Afrički etno izgled je omiljen i kada su u pitanju različiti tipovi letnje garderobe kojom se Englezi verovatno trude da bar malo zagreju svoje hladno podneblje. Odeća u boemskom stilu sa dosta etno motiva, kaftan bluze u bogatoj paleti boja, kao što su narandžasta, akvamarin, purpurna i druge može se pronaći na svakom koraku.

Sve više se primećuje i dolazak romantičnog stila, sa modelima izrađenim prema uzoru na zapadne trendove, od mekanih materijala, kao što je pamuk, i to u svetlijim nijansama boja – krem, beloj, svetložutoj, roze i zelenoj. Bili to tamni tribali ili cvetni motivi, tek štampa je i te kako popularna i ključna u ovom periodu u Londonu, a kada je u pitanju nežan i romantičan izgled, predstavlja pačvork od mekih i lepih cvetova.

Kao što vidite, leto u Londonu je već počelo. Nama ostaje da se i sami pripremimo na vreme, jer je do toplijih sunčanih dana ostalo još jako malo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar