U trendu

Ako imate ovakav nos ili čelo, čestitamo – imate odlike prave, pravcate aristokratije!

Da li ste se ikada zapitali koji su to ključni elementi koji su nekada označavali aristokratski izgled? Istraživanja pokazuju da su kriterijumi za aristokratski izgled bili veoma specifični, a neki od njih su i danas relevantni.

Evo nekoliko osobina koje su smatrane simbolima lepote i gracioznosti:

1. Visoko čelo: U prošlim vremenima, visoko čelo se smatralo simbolom visokog porekla i inteligencije. Mnoge slavne lepotice tog doba, poput Elizabete Tjudor ili Izabele Bavarske, gajile su ovaj trend, a odjeci ovog standarda lepote su i danas prisutni.

2. Mali dlanovi sa dugim prstima: Aristokrate su se često trudile da održe izgled svojih ruku, smatrajući ih važnim indikatorom visokog porekla. Mali dlanovi sa dugim, elegantnim prstima smatrani su znakom plemenitosti.

3. Bleda koža: Dok danas mnogi tragaju za preplanulim tenom, nekada je bleda koža bila simbol visokog statusa. Sunce se izbegavalo, a bleda koža smatrala se znakom da osoba nije izložena teškom fizičkom radu.

4. Veći, krivi nos: Iako danas mnogi ljudi teže savršenom nosu, nekada je veći i krivudavi nos bio simbol ponosa i visokog porekla.

5. Duguljasto lice: Ovalni oblik lica sa uskom bradom smatran je standardom lepote u aristokratskim krugovima. Umetnici su često prikazivali ovu formu lica na svojim slikama, što je dodatno pojačavalo njenu popularnost.

Dakle, iako su se standardi lepote kroz vekove menjali, neki od njih su i dalje prisutni u našem shvatanju lepote i elegancije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.