U trendu

Ako imate ovu Barbiku kod kuće, možete zaraditi 25 hiljada evra (foto)

Novi film o najpoznatijoj lutki na svetu pod rediteljskom palicom Grete Gervig i s Margo Robi i Rajanom Goslingom u glavnim ulogama Barbi i Kena izlazi ovog meseca, a oko njega se već digla tolika pompa da se očekuje da će biti pravi hit.

Barbi je jedna od najprodavanijih igračaka u istoriji, s više od milijardu lutaka prodatih tokom šest decenija. Zarada od prodaje lutaka 2022. je iznosila više od milijardu evra (da, dobro ste pročitali), što najbolje pokazuje koliki prihod ostvaruje i dan danas.

Ako kod kuće čuvate svoje stare barbike, možda biste mogli dobro zaraditi na njima. Stranica BonusFinder objavila je novo istraživanje o najvrednijim Barbi lutkama i prodajne cene lutaka proizvedenih između 1959. i 2020. godine.

Originalna Barbi vredi skoro 25.000 evra

Originalna Barbi lutka koja je proizvedena 1959. i prodavana za samo tri dolara zauzela je prvo mesto s maksimalnom preprodajnom vrednošću od 27.450 dolara (24.939 evra).

Prva Barbi poznata je po svom prepoznatljivom izgledu u crno-belom kupaćem kostimu s potpeticama. Imala je plavu kosu i radila je kao manekenka.

Druga najvrednija Barbi lutka je Dahlia Barbie, koju je napravio Robert Best 2006. godine, a njezina preprodajna vrednost iznosi do 2423 dolara (2201 evro). Dahlia Barbie nosi belu haljinu bez naramenica s crnom čipkom, bele satenske rukavice, srebrne minđuše i broš s kristalima.

Maksimalna vrednost za druge barbike kreće se od 886 do 1451 dolara (805 do 1318 evra).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.