U trendu

Arogantna plivačica

Plivanje u reci Asiniboine pretvorilo se u pravu glavobolju za vatrogasnu ekipu.
Nakon što su primili poziv da je žena viđena u vodi, pripadnici vatrogasne ekipe koji spasavaju utopljenike bili su zaista frustrirani kada su pronašli potpuno obučenu ženu koja pliva po sredini reke i odbija da izađe na obalu.
"Izgleda da je neko odlučio da pliva", izjavio je Geri Rasmusen, šef vatrogasne ekipe. "Spasilačka ekipa se spustila do reke da joj pomogne, ali je ona jednostavno nastavila da pliva i pokušavala da ih izbegne."
Na kraju je spasilačka ekipa ipak uspela da izvuče napolje ženu u kasnim tridesetim godinama – i to uprkos njenoj volji.
"Ona nije želela da izađe iz vode", izjavio je Greg Rasmusen. "Svašta je rekla spasilačkoj ekipi kada su joj se približili."
Kada su je izvukli iz reke, plivačica je predata predstavnicima policije, a potom je odvedena u bolnicu u stabilnom stanju.
"Nije zabranjeno plivati u reci, ali smo mi definitivno protiv toga", izjavila je policijski narednik Džeklin Čaput. "Visoki nivoi vode i jake struje mogu brzo da ugroze plivače".
Greg Rasmusen je dodao da je vatrogasna ekipa uložila sve svoje resurse u ovo spasavanje, uključujući i jedinicu za spasavanje davljenika i gumeni čamac, kao i nekoliko kamiona.
"Pomalo je mučno, ali mi ne znamo šta se zapravo dešava sve dok ne dođemo na lice mesta".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.