U trendu

Avanturisti

Jedan britanski par prešao je 6.000 kilometara kako bi usvojio mačku iz grada Harison, u državi Mičigen, u Sjedinjenim Američkim Državama.
Britanski par putovao je preko 6.000 kilometara kako bi usvojio Sparkija, crno-belo mače. Ovako nešto mogu da urade samo oni ljudi koji neizmerno vole životinje.
Rouz i Kris Rasmusen otkrili su Sparkija na sajtu za pronalaženje kućnih ljubimaca pod nazivom Petfinder.com. Sve se izdešavalo prošle godine, a onda su odlučili i da usvoje ovo mače.
Par je putovao iz svog doma u predgrađu Londona sve do skloništa za životinje u gradu Harisonu, gde je mače bilo nezvanična maskota. Ovaj par je mogao da sredi da im Sparkija pošalju avionom, ali oni su ipak insistirali da sami dođu na lice mesta i uzmu mače. Na to putovanje gledali su kao na svojevrsnu avanturu.
Nakon što su popunili sve potrebne papire i dokumentaciju oko usvojenja mačeta, životinjica je prošla karantin i ostale konačne preglede. Potom su Rouz i Kris Rasmusen preuzeli Sparkija i odveli ga u njegov novi dom na drugom kontinentu.
Volonter Beti Bidl ispričala je novinarima časopisa "Morning Sun of Mount Pleasant" da Sparki voli da istražuje i da je čak dva puta uništio božićne jelke za vreme svog devetomesečnog boravka u skloništu za životinje. Izgleda da je i mače avanturista u duši.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.