Bajka: Uložio 130 dolara u pokeru, a ovoliko novca je odneo kući u džaku! (video)

Šuren Vijajaram (33) nikada u životu do prošle nedelje nije ni centa zaradio igrajući poker. Naročito ne na turnirima. A onda se reda radi prijavio na pokeraško prvenstvo Australije i na uplaćenih 130 dolara, kući je odneo 1,6 miliona dolara! Kako?

Vijajaram je nastupao u konkurenciji od 723 profesionalna igrača, a pre toga stekao je jedini pravo da igra kvalifikacije pošto je nedelju dana ranije na amaterskom turniru briljirao osvojivši 10.600 dolara. Tako je došao na Aussie Millions Poker Championshipu ni ne planirajući da će osvojiti išta.

Kada je osvojio impresivnu sumu, otkrio je novinarima kakva mu je bila taktika.

„Uvek se trudim da kada igram budem opušten. To je ipak samo igra“, rekao je Šuren na pitanje da li se uplašio što je oko sebe imao „staru gardu“ iskusnijih igrača.

Potom se osvrnuo i na metode podizanja nivoa samouverenosti.

„Pokušavam samo da mislim na sebe i igram svoju najbolju igru. Ne razmišljam o protivnicima, koji su uzgred, zaista sjajni. Nije važno ko si, samo moraš da dobiješ dobre karte“.

Šuren Vijajaram odneo je kući 1,6 miliona dolara, drugoplasirani Britanac Ben Hit milion dolara, a ostali iz najbolje petorke ukupno su osvojili još 1,4 miliona zelenih novčanica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.