U trendu

Baka našla kobru od 1,5 metara u bašti, pa je ubila lopatom (video)

Kejti Kjou, 73-godišnja stanovnica Ferles Hilsa blizu Filadelfije u američkoj saveznoj državi Pensilvanija, lopatom je ubila kobru koju je zatekla u bašti stambenog kompleksa u kojem živi.

AP prenosi da se radi o istom stambenom kompleksu u kojem je policija iz jednog od stanova u martu ove godine izvukla 20 otrovnih zmija, ali zvaničnici nisu sigurni da li je ubijena kobra došla iz tog stana.

Starici je juče pažnju privuklo glasno dozivanje uznemirenih ptica ispred njenog stana, a kada je pogledala napolje, ugledala je zmiju koja je bila duga oko 1,5 metara.

Ona je kazala da je primetila tačku na telu zmije karakterističnu za kobre, nakon čega je zgrabila lopatu i pritisla njom zmijin rep. Zmija se potom izvila na gore i raširila što je definitivno bio znak da se radi o kobri.

Kjouova je tada shvatila da mora da je ubije.

„Znala sam da je to što radim opasna, nisam budala. Jednostavno sam tako reagovala. Pomislila sam na decu i druge ljude u ovoj zajednici i rekla sebi ‘Ne smem da dozvolim da ovo pobegne'“, kazala je ona u izjavi medijima.

Lokalna policija pozvala je stanovništvo da ih, u slučaju da primete zmije, pozovu i puste stručnjake da reše problem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.