Beba džin

Beba teška 8,7 kilograma postavila je svetski rekord!
Najteže indonežansko novorođenče privuklo je pažnju javnosti. Dečak po imenu Akbar, što na arapskom znači "veliki", došao je na svet sa rekordnih 8,7 kilograma.
Akbara Risudina rodila je majka dijabetičarka u 40 minuta dugom porođaju carskim rezom koji se iskomplikovao zbog detetove neuobičajene težine i veličine, izjavio je doktor Binsar Sitangang.
"Veoma sam srećan što su moja beba i žena u dobrom zdravstvenom stanju", izjavio je otac Muhamed Hasanudin. "Nadam se da ću moći da prehranim bebu, jer njemu treba više mleka nego drugim bebama".
Radoznalci su uspeli da vide ovu neverovatnu bebu, koja je dugačka 62 centimetra, na dan njegovog rođenja u bolnici u severnom delu grada Kisaran na ostrvu Sumatra.
"Ovo je fantastično", izjavili su znatiželjni posmatrači koji su provirivali kroz prozor bolnice. "On izgleda veoma dobro i slatko."
Bebina ekstremna težina bila je rezultat prevelike količine glukoze u telu njegove majke za vreme trudnoće, izjavio je doktor.
"On već ima veliki apetit i non-stop jede", dodao je doktor.
Akbar je treće dete u porodici oca Hasanudina, starog 50 godina, i majke Ani, stare 41 godinu. Njegova dva "mala" brata bila su teška na rođenju 5,3 kilograma, odnosno 4,5 kilograma.
Raniji nosilac indonežanskog rekorda težio je 6,7 kilograma. Bio je to dečak rođen u predgrađu glavnog grada, Džakarte, 2007. godine.
Ginisovi svetski rekordi navode da je najteža beba rođena u Americi 1879. godine i da je težila 10,4 kilograma. Nažalost, umrla je 11 časova nakon rođenja. U ovoj knjizi je navedeno i da su 10,2 kilograma teške bebe rođene u Italiji 1955. godine i u Južnoafričkoj Republici 1982.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.