U trendu

Bečke policajce uvredila TV krimi-serija

Austrijska policija javno je izrazila nezadovoljstvo zbog jedne epizode najpopularnije krimi-serije sa nemačkog govornog područja „Tatort“ („Mesto zločina“) u kojoj su bečki policajci prikazani kao nasilni i korupciji skloni državni službenici.

„Ovde je austrijska policija prikazana na način koji nema veze sa stvarnošću“, stoji u pismu direktoru austrijskog javnog servisa ORF Aleksanderu Vrabecu, koje je potpisao predsednik Sindikata austrijske policije (FCG) Rajnhard Cimerman, prenosi Hina.

U epizodi pod nazivom „Bespomoćni“, koja je prikazana još krajem marta i čija radnja se odvija u Beču, zaplet je oko policajaca koji su upleteni u slučajeve ubistva, ucena i seksualnog nasilja.

Vrabec, čija je televizija odgovorna za spornu epizodu, objasnio je da se ne radi o kritici rada austrijske policije nego o „čistoj fikciji“.

„Nikad u niti jednoj epizodi “Mesta zločina“ koju je producirao ORF nije paušalno kritikovana nijedna oblast društva“, branio se Vrabec koji je napomenuo da austrijska policija „odlično obavlja svoj posao“.

Cimerman je u pismu preneo kritiku i ogorčenje svojih kolega napomenuvši da se u epizodama „Mesta zločina“ koji su producirani u Nemačkoj „policija nikada ne prikazuje na ovakav klevetnički način“.

Navodi se da „Mesto zločina“ zajednički produciraju regionalni studiji nemačkog glavnog javnog servisa ARD i austrijski i švajcarski javni servisi ORF i SFR. Serija se prikazuje od 1970. a u proseku svake neđelje u udarnom terminu u 20 sati gleda oko deset miliona gledalaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar