U trendu

Belgijski dizajner traži da se promeni logo OI u Tokiju

Belgijski dizajner Olivije Debi rekao je danas da će od Međunarodnog olimpijskog komiteta i organizatora Olimpijskih igara u Tokiju zatražiti da promene logo Igara, jer previše podseća na njegov logo pozorišta u Liježu.

Logo za Igre u Tokiju 2020. godine, koji je dizajnirao japanski umetnik Kenjiro Sano, zasnovan je na slovu T, koje predstavlja Tokio, tim i sutra (tomorrow).

„U idelanom slučaju, voleo bih da promene logo. Videćemo šta će se desiti jer je olimpijski sistem velika mašina“, rekao je Debi.

Debi je naveo da ga je mnogo ljudi zvalo nakon što je obelodanjen logo Olimpijskih igara 2020. da bi mu ukazali na sličnosti.

„Dobio sam mnogo poruka belgijskih grafičkih dizajnera koji su mi rekli da je moj logo kopiran. Kad sam malo bolje pogledao video sam da je isti“, rekao je on.

Dizajner olimpijskog loga Kenjiro Sano negirao je danas da je kopirao logo pozorišta, koji je Debi uradio 2013. godine. Organizatori Igara su saopštili da su istražili logoe i u Japanu i van Japana pre nego što su izabrali pobednički.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.