U trendu

Bez panike, to je samo nilski konj

Nilski konj koji je pobegao iz potopljenog privatnog zoološkog vrta u Crnoj Gori preplašio je stanovnike jednog sela koji su ga pronašli kako se šeta u blizini njihovih kuća.
Još šokantnije je to što vlasnik zoološkog vrta planira da sačeka još malo pre nego što pokuša da uhvati ovog dve tone teškog nilskog konja po imenu Nikica.
Nikica je pobegla za vreme jakih kiša, vetra i poplava koje su potom usledile, podigavši nivo vode u njenom bazenu i omogućivši joj da prepliva preko vrha kaveza koji ga je okruživao. Ovaj 11 godina star nilski konj uspeo je da dopliva do Skadarskog jezera u južnom delu Crne Gore, gde se još uvek nalazila u utorak posle podne.
"Kada sam izašao iz kuće da nahranim stoku, video sam nilskog konja ispred štale", ispričao je jedan od stanovnika sela u kome je pronađena Nikica. "Pomislio sam da sam poludeo."
Ove ogromne životinje, koje većinu vremena provode u vodi, smatraju se jednim od najopasnijih životinja na svetu.
Nilski konji, čija je domovina Afrika, treće su po veličini kopnene životinje, posle slonova i belih nosoroga. Mogu da dostignu težinu i do 3,5 tone. Nilski konji su biljožderi. Inteligentni su, jako brane svoju teritoriju, na kratke staze mogu da trče brže od prosečnog čoveka i imaju veoma jake zube i čeljusti.
Međutim, vlasnik zoološkog vrta planira da sačeka da nivo vode padne, pa će tek onda probati da uhvati Nikicu.
"Naravno, nećemo biti u mogućnosti da je vratimo u zoološki vrt dok nivo vode ne spadne", kaže on, bez daljih objašnjenja. "Nema razloga za paniku".
"Naš nilski konj je miroljubiv i pripitomljen", nastavlja on i dodaje da je Nikica živela u njegovom zoološkom vrtu devet godina a da nije prouzrokovala nikakve nevolje stanovnicima tog mesta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar