Bezbedno sletanje

Cirkuske predstave mogu biti jako zabavne, šaljive i interesantne. Deca uvek uživaju, kao i odrasli. Da li je baš uvek tako? Ko kaže da i usred cirkuske predstave ne može nešto da vam se desi? O tome govori i ova neobična vest, koja je stigla iz Čilea.

Čileanski artista na trapezu preživeo je dramatičan pad. Spaslo ga je jedino to što je sleteo na debelog gledaoca koji mu je ublažio taj pad. Neverovatno, ali istinito! Šta se zapravo dogodilo u ovom čileanskom cirkusu? Dvadesetsedmogodišnji artista po imenu Mauricio Alberto Jovanović izvodio je svoju tačku, i to bez sigurnosne mreže. U jednom trenutku, dok je izvodio svoje akrobacije u vazduhu, propustio je da se uhvati za partnerove ruke. Počeo je da pada, i to u pravcu publike, da bi zatim bukvalno sleteo na pedesetjednogodišnjeg gledaoca po imenu Georgino del Karmen Rifo, koji je sedeo u prvom redu.

Na sreću, gledalac je bio mnogo viši i krupniji od krhkog trapeziste, pa je ublažio njegov pad sa tolike visine. Epilog cele priče sa srećnim završetkom jeste taj da se artista izvukao samo sa lakšim telesnim povredama. O povredama drugog učesnika u ovom bliskom kontaktu ne govori se ništa, ali možemo pretpostaviti u kakvom čudu i šoku se našao jadni gledalac kada je artista počeo da pada pravo na njega.

Izgleda da su cirkusi uvek bili mesta rezervisana za neke pomalo čudne i nesvakidašnje događaje, ali ovako nešto se zaista retko dešava. Zato, kada sledećeg puta odete na jednu od ovakvih predstava, ma koliko želeli, preskočite baš ta sedišta u prvom redu – sem ako ne želite da i vama nešto ili neko sleti na glavu; da ne spominjemo sve one tačke sa zmijama, lavovima ili tigrovima. Da li je odlazak u cirkus sasvim bezbedan? Na to sigurno može da odgovori čovek iz gledališta iz ove priče.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.