U trendu

Nećete verovati čime se danas bavi najveća zvezda „Srećnih ljudi“ (video, foto)

Drastična promena!
Zlata Numanagić, zvezda „Otpisanih“ i „Srećnih ljudi“ napravila je potpuno neočakivani korak kada je „daske koje život znače“ zamenila šporetom.

Zlata je, nakon jednog leta provedenog u Sarandi, na albanskoj obali, odlučila da baš u ovom gradiću, sa prijateljicom Oliverom, ispuni svoje mladalačke snove i otvori restoran.

– Uživali smo u neverovatnim bojama mora, od tirkizne, sive do teget i crne, čarobnim zalascima sunca. Dopali su nam se lokali gde se jede sveža riba, oduševili su nas predusretljivi i gostoljubivi meštani. Kad je po povratku u Beograd Olivera predložila da baš u Sarandi ostvarimo mladalačke snove, jer ne znam čoveka koji nije poželeo da ima svoju kafanu, trebalo mi je tri sekunde da joj kažem da –  ispričala je Zlata za Gloriju svojevremeno.

U svom restoranu u Sarandi Zlata služi srpsku i mediteransku hranu, a na meniju se mogu naći i riblji specijaliteti, i pljeskavice, ćevapi i punjene paprike.

U restoranu, koji je s radom počeo 27. maja, osim njih dve radi lokalno osoblje. Komuniciraju na engleskom i „kuhinjskom albanskom“, kako Zlata duhovito kaže. Glavna kuvarica je Afrodita.

– Ona je divna, specijalista je za ribu, ali mesu je dušu vadila dok je nisam naučila da pljeksavice ne pritiska već ih ostavi na miru kad se peku. Olivera joj je nedelju dana objašnjavala kako se prave srpski specijaliteti, kao što su sataraš ili bećar paprikaš – priča naša glumica.

View this post on Instagram

, Desimir Stanojević, Zlata Numanagić, Radmila Savićević "Desko", Janko Milivojević and dog Sima in TV serials "Happy People" ("Srećni ljudi"), Radio Television of Serbia (1994). “The intertwined lives of numerous characters set in 1990s Belgrade who all try to live happily during rather unhappy times.” 🇷🇸”Glavni junaci u seriji su članovi porodice Golubović (otac, majka, njihov sin, sinovljeva žena i njihovo dvoje dece). U vreme sankcija i teškog života, ova porodica suočava se sa problemima u svakodnevnom životu. Svako je prinuđen da se snađe na svoj način. Seriju prati zamena glumica koje igraju dve glavne ženske uloge. Naime, Tanja Bošković i Dubravka Mijatović napustile su seriju nakon 25 epizoda. Zamenile su ih Zlata Numanagić i Jugoslava Drašković. Uprkos ovome, serija je zadržala prvobitnu popularnost i uspešno je završeno snimanje svih 70 epizoda.” #srecni ljudi #rts #aleksandaracadjordjevic #slobodansuljagic #radiotelevizijasrbije #sinisapavic #desimirstanojevic #zlatanumanagic #zivotinjeibata #radmilasavicevic #jankomilivojevic #sinisapavic #ljiljanapavic

A post shared by Velimir Bata Živojinović (@batazivojinovic) on

O meštanima ovog gradića Zlata ima samo reči hvale. Kako kaže, oni dugo nisu znali ko su dve Srpkinje koje su se „usudile“ da prve i jedine otvore restoran u njihovom „malom mestu“. A kad im je Zlata rekla da je glumica, bukvalno su pali u nesvest.

– Najčešće su me viđali u radnoj uniformi, bez šminke, kako brišem terasu i stolove, idem u nabavku. Kad su na Jutjubu videli snimke iz „Otpisanih“ i „Srećnih ljudi“, nisu mogli da veruju. Zagledali su me, širili slike preko celog ekrana. A kad je krajem avgusta u nedeljnom izdanju njihovih novina izašao intervju sa mnom, onda su stvarno pali u nesvest. Mislim da onoliku fotografiju naši nisu objavljivali ni kad sam bila na naslovnim stranama.

Zlata je od nedavno ponovo u Beogradu, zbog obaveza koje ima u pozorištu. Ovde će ostati sve do proleća, kada se ponovo vraća svom restoranu na Jonskom moru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.