Bioskop s toplom vodom

U gradu Enkhujzenu, U Holandiji, otvoren je bioskop koji nema sedišta, ali ima bazen s toplom vodom. Gledaoci, kojih može da stane maksimalno 25, uživaju u toploj kupki i (kroz isparenja) gledaju film. Ma koliko ideja vlasnika bioskopa izgledala ludo, zainteresovanih ima. Posle prve projekcije (prikazan je film „Dnevnik Bridžit Džouns“), rasprodate su sve karte za narednih nedelju dana. Sada maštoviti preduzetnik mašta o otvaranju ovakvih bioskopa širom Holandije.

Nisu, međutim, samo Holanđani maštoviti kada su bioskopi u pitanju. Došavši na „genijalnu“ ideju, japanski pronalazači izumeli su biskopsku salu u kojoj se, umesto sedišta, nalaze klozetske šolje. Ovaj izum predstavljen je na japanskoj izložbi Expo 2002. Nešto malo drugačija biskopska dvorana namenjena je onima sa slabom bešikom koji ne mogu da izdrže dva sata a da ne zadovolje svoje fiziološke potrebe, i kojima treba omogućiti da film odgledaju bez propuštanja scena.

Pronalazači ističu da su šolje zgodne i za decu, koja tokom projekcija piju puno sokova. Zato su najmlađi ljubitelji filma prvi i testirali novo „čudo“, pokazavši da je od glupog izuma gori samo onaj koji je uz to još i neudoban. Jedan od klinaca izjavio je: „Prava je muka gledati film na ovaj način. Šolje nemaju naslon, a daska na kojoj se sedi jako žulja. Radije ću da propustim pola filma nego da ga čitavog odgledam u tom zatvoru“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.