U trendu

Biser Arabije

Ako volite sunce, pesak i more, onda ćete voleti Bahrein. To je jedina ostrvska zemlja u arapskom svetu.
Glavni grad Bahreina je Manama, koji se nalazi u severnoistočnom delu ostrva. Naziv grada u bukvalnom prevodu znači „mesto za spavanje“, ali nemojte da vas to prevari: to je centar svetlosti, barova, egzotičnih sukova. Blizina pustinje, rani zalazak sunca i vetar koji duva svako veče daju mu magičan izgled iz „Priča iz 1001 noći“.
Bahrein ima mnogo prednosti. Klima je odlična, a ljudi su veoma ljubazni i prijateljski raspoloženi. Blizina pustinje daje svemu jedinstvenu atmosferu. Da li ste znali da je Bahrein bio prva lokacija na kojoj je pronađena nafta u Persijskom zalivu?
Međunarodni aerodrom u Bahreinu dobro je povezan i sa zemljama srednjeg istoka kao i s ostatkom sveta. Aerodrom se nalazi severno od glavnog grada i povezan je s ostrvom s dva velika mosta. Autobusi, taksi i iznajmljena vozila su vam na raspolaganju za snalaženje po Bahreinu.
S obzirom na to da su temperature visoke (preko 35 stepeni Celzijusa za vreme leta) tokom dana, sigurno ćete želeti da se sklonite negde u hlad. Ako odlučite da koristite iznajmljen automobil i mapu, snalaženje na putevima po Bahreinu može vam zadati malo poteškoća, jer većina puteva na južnom delu ostrva nije obeležena.
Šta bi trebalo obići? Ne bi trebalo preskočiti obilazak glavnog grada – Maname. To je grad u kome se uvek nešto dešava, a takođe i grad koji je u večitom razvoju. U njemu ima po nešto za svakog, kao što su, na primer, autentična bahreinska kuhinja, klubovi i sukovi, diskoteke u zapadnom stilu, ali i trgovinski centri. Prelepa Al-Faith džamija je nešto što ne smete propustiti u glavnom gradu. A ako poželite da se provozate južnim delom ostrva, potražite Drvo života. To je drvo u srcu pustinje, a u životu ga drže uz pomoć podvodnih izvora.
Gde odsesti? Smeštaj u Bahreinu vam je dostupan po različitim cenama. Ima hostela za mlade, jeftinijih hotela, preko onih srednje kategorije sa tri zvezdice, pa do onih luksuznih sa pet zvezdica.
Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati su blizu Bahreina, tako da lako možete da skoknete i do Dubaija.
A ako i ne uspete da se otisnete do Bahreina, ostaje vam priča i prelepe slike iz ove zemlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.