U trendu

Bizarna tehnika povećanja usana: Čuli ste za „ruske usne“? (foto)

Nije tajna da su fileri za usne postali jedan od najvećih kozmetičkih trendova u protekloj deceniji, a sada ovaj trend ide i korak dalje. Trenutni hit u svetu i jedan od tretmana koji se pojavljuju u nehirurškom kozmetičkom prostoru 2021. godine, a koji je nedavno stigao i u Srbiju jesu „ruske usne“ (russian lips).

Šta su ruske usne?
Ova specifična tehnika se u osnovi fokusira na upotrebu hijaluronskih filera za oblikovanje usana u oblik srca (poput ruske lutke), sa većim volumenom u sredini usana i izuzetno naglašenim konturama, prenosi portal „Biz lajf“.

Procedura uvećavanja usana traje od 30 do 45 minuta, pod lokalnim anestetikom, a kako tvrde stručnjaci nije bolna ali jeste neprijatna.

Cena u Srbiji za ove usne se kreće od 200 evra, mada na većini klinika cena nije istaknuta.

Efekat ovog tretmana traje isto kao i tradicionalni fileri za usne, jer nije proizvod različit, već tehnika. Dakle, u zavisnosti od vrste hijaluronskih filera, efekat će obično trajati između šest i dvanaest meseci. Između toga mogu biti potrebne i korekcije.

Neželjeni efekti ruskih usana?
Iako se fileri za usne mogu smatrati jednostavnom procedurom za ulepšavanje, važno je imati na umu da je ovo postupak koji nosi rizik.

Stručnjaci upozoravaju da ako se ova tehnika ne primeni na odgovarajući način, može dovesti do ozbiljnih problema koji mogu prouzrokovati dugotrajnu, čak i trajnu štetu.

Pogrešno ubrizgan hijaluronski filer može rezultirati asimetrijom, infekcijama, pa čak i odumiranjem tkiva. Ostali neželjeni efekti uključuju ispupčenu i razdvojenu kožu usana, neravne i kvrgave usne i alergijske reakcije.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.