U trendu

Bizarne smrti slavnih: Pojeo je pas, utopila se u WC šolji…

Brojne zvezde su završile bizarno i tragično, ali smrt ovih zvezda ostaće upamćene kao najbizarnije.

Kad je glumačka karijera Peg Entvistl krenula silaznom putanjom, ona je doslovno umrla pod holivudskim svetlima. Bilo je to 1932., a njena uloga je upravo bila izbačena iz serijala RKO: 13 žena. U potpunom očaju, došla je do prepoznatljivog holivudskog znaka, koji je tada bio znak Holivudlanda.

Popela se na 15 metara visok znak, iza slova H, izgubivši na tom putu cipelu, da bi se potom bacila sa slova na zemlju. Iza sebe je ostavila poruku u kojoj je napisala „žao mi je što sam kukavica. Žao mi je zbog svega. Da sam ovo napravila ranije, poštedela bih sebe i druge bola“.

Ramona Navaru zapravo su ubila dvojica huligana u njegovom domu u Čikagu. Navaro je započeo svoju glumačku karijeru u nemom filmu, a često je glumio romantične zavodnike. U privatnom životu bio je homoseksualac i katolik, što mu je stvaralo poprilično problema. Zbog toga je počeo da pije, a njegove ubice su bila dvojica muškaraca kojima je platio da dođu do njega zbog seksa.

Oni su mislili kako Navaro ima puno novca skrivenog u kući, koji su želeli da ukradu. Zadavili su ga i u njegovim ustima ostavili ogroman dildo koji mu je 45 godina ranije poklonio Rudolf Valentino.

Džejms Hofa nije bio slavna ličnost zbog glumačkog ili pevačkog talenta, već zato što je bio dobro poznat aktivista i pripadnik organizovanog kriminala koji je nestao i smatrao se nestalim 1975.

Kad je nestao, to nije bilo prvi put da je nestao s lica Zemlje. To je izveo i 1960-ih, pa se u javnosti pojavio s još čvršćim vezama s mafijom. Nakon što je pobegao iz grada i izbegao hapšenje zbog krađe iz penzionog fonda, FBI je pokušao da mu uđe u trag godinama, ali bezuspešno. Proglašen je mrtvim iako njegovo telo nikad nije pronađeno.

Mari Provost bila je velika zvezda nemog filma, ali nije uspela da napravi prelaz u eru filma sa zvukom, budući da je imala snažan naglasak iz Bronksa. To joj je okončalo karijeru, a Mari se okrenula alkoholu zajedno sa ljubavnikom Grete Garbo, Džekom Gilbertom.

Provost je umrla godinu dana nakon Gilberta, a njeno telo je pronađeno napola pojedeno u njenom stanu. Obdukcijom je utvrđeno da je završila u alkoholnoj komi, a njen pregladneli pas njeno telo je iskoristio kao izvor hrane.

Tragične priče nisu ništa neobično u Holivudu, a upravo je takva priča Lupe Velez koja je 1930-ih bila tzv. fatalna žena. Rođena u Meksiku stekla je slavu kao izvođačica burleski, ali njena smrt jedna je od zasigurno najbizarnijih smrti zvezda.

Pronađena je mrtva u svom domu sa glavom u WC šolji, doslovno utopljena u njoj. U svojoj oproštajnoj poruci je napisala kako je očajna nakon što je napustio otac njenog deteta, a nakon toga je uzela veliku dozu sedativa. Pretpostavka je kako joj je postalo mučno, pa je išla u WC da povraća, ali je izgubila svest i utopila se.

Ponekad je do bizarne smrti došlo i na filmskom setu, a pravi primer toga je i Vika Moroua. On je glumio u Spilbergovom filmu Zona sumraka i snimao scenu sa helikopterom koji nisko leti, a on mu je slučajno odrezao glavu. Spilberg i pilot na sudu su bili osumnjičeni zbog ubistva iz nehata, ali su oslobođeni.

Pre 35 godina Natali Vud je otišla na krstarenje jahtom sa svojim suprugom Robertom Vagnerom, a pridružili su im se Kristofer Volkne i Denis Davern. Valken joj je u to vreme bio filmski partner u filmu Brainstorm.

Na tom putovanju, Vud se navodno napila i pala s broda. Slučaj je nazvan nesrećom, ali tokom godina su se razni ljudi javljali tvrdeći kako su muškarci na brodu imali dogovorenu priču i da je ona verovatno gurnuta, prenosi Express.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar