U trendu

Bizarno: Stavio metalnu pincetu u penis, i nije otišao lekaru 4 godine

Još 2015. godine 18-godišnjaku se zaglavila metalna pinceta u penis. Četiri godine kasnije otišao je lekaru, tvrdeći da mu to nije stvaralo probleme. Osim što očito nije iskusio ni jedan od očekivanih simptoma poput upale ili temperature, muškarac je mogao normalno mokriti uprkos tome što mu je u uretri bila pinceta dugačka 8 centimetara.

Liječnici su ga pregledali i rendgenski snimili, samo da bi potvrdili da mu je u genitalijama doista pinceta. Nejasno je zašto je smatrao da je zabijanje pincete u penis dobra ideja, ali autori slučaja imaju nekoliko pretpostavki.

– Strana tela u urinarni trakt najčešće stavljaju psihijatrijski, alkoholizirani, zbunjeni ili seksualno znatiželjni pacijenti. Lečenje je usmereno na vađenje stranog tela, dijagnostikovanje komplikacija i izbegavanje narušavanja erektilne funkcije – pišu u Urology Case Reports.

Da bi uklonili strano telo, liječnici su da ga stave pod opštu anesteziju. Problem je što je pinceta bila otvorena i tako su pritiskale meso. Kako bi se tome suprotstavili, pomoćnik hirurga prisutan na operaciji morao je da stisne pincetu pritiskujući bočne strane penisa muškarca. Jedino zatvorena, pinceta se može izvući iz uretre, a da oštri krajevi ne nanesu štetu.

Nakon operacije lekari su mu preporučili da se podvrgne psihijatrijskoj proceni u slučaju da pati od mentalne bolesti da mu pomognu da to više ne čini, ali on je to odbio. Nje se ni vratio u ambulantu bolnice na daljnju njegu.

– Najčešći razlog samostalnog umetanja stranog tela u mokraćnu cev muškarca je autoerotsko i seksualno zadovoljenje, posebno tokom masturbacije. U velikoj većini slučajeva pacijenti se osećaju krivim i poniženim pa često odgađaju traženje medicinske pomoći – tvrdi ova ekipa stručnjaka.

Ovaj pacijent sigurno nije jedini slučaj. Prošle godine 13-godišnjak uspeo da stavi USB kabel u penis, dok je ove godine još jedan znatiželjni 13-godišnjak nekako gurnuo 29 magnetnih kuglica u mokraćnu cijev (ali tri meseca nikome nije rekao jer bio je previše posramljen).

– Raznolikost stranih tela koja su umetnuta u genitourinarni trakt prkosi mašti. To uključuje predmete kao što su udice za ribe, metalne žice, ukosnice, vijci, drveni štapići, komadi ribe i telefonski kablovi – pišu lekari, prenosi Ifl Science.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.