U trendu

Bolnica mu ispunila poslednju želju: Pacijent koji umire uz zalazak sunca, vino i cigarete (video)

Medicinsko osoblje ukinulo je zabranu pušenja u bolnici u Danskoj, kako bi ispunili poslednju želju Karstenu Flemingu Hansenu. Na slici je dirljiv prizor umirućeg čoveka koji uživa u svojim omiljenim stvarima: u zalasku sunca uz vino i cigarete, prenosi Daily Mail.

Karsten je doveden u bolnicu zbog puknute arterije u stomaku, za operaciju je bio preslab i umirao je u bolnici od unutranjeg krvarenja.

– Ispunjena je posljdnja želja mog oca, poslednji put je uživao u cigaretama i vinu. To mu je puno značilo, bilo mu je teško jer je u bolnici pušenje zabranjeno. Stvarno je hteo da uživa u svojoj poslednjoj cigareti – rekla je Mete Demuh, kćerka umirućeg pacijenta.

Osoblje bolnice odlučilo je da dopusti Karstenu da uživa u poslednjim danima svoga života pa su njegove poslednje trenutke objavili na Fejsbuku.

– Atmosfera je bila vrlo opuštena i ugodna. Naravno da su njegovi bližnji bili tužni jer je bio na ivici smrti, ali bilo je vrlo ugodno – rekla je medicinska sestra Rike Kvist.

Bolnica je uz sliku objavila: „Porodica se složila da je Karstenova poslednja želja bitnija od bilo kakvih zabrana i lečenja.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar