U trendu

Brisel: Muzej umetnosti otkazao boks meč zbog pretnji na internetu

BRISEL – Muzej savremene umetnosti u Briselu saopštio je da je otkazao organizovanje boks meča između policije i lokalnih sportista, u okviru aktuelne izložbe, zbog toga što je, kako je naveo, dobio pretnje na društvenim mrežama.
Muzej savremene umetnosti MIMA planirao je da u četvrtak uveče bude domaćin sparinga između oko 20 boksera amatera iz ogranka briselske policije u Ikelesu i dva lokalna bokserska kluba.
Međutim, muzej je otkazao u poslednjem trenutku, zbog, kako je naveo, „tenzija na društvenim medijima“, ističući na svojoj veb stranici da je doneo tu odluku zbog bezbednosti muzeja i njegovih umetničkih direktora, nakon što su dobili pretnje, objavio je Politiko.

Na Fejsbuku su neki objavili da je taj događaj predstavio policiju kao „prirodne protivnike građana“.

Muzej je taj događaj najavio kao razbijanje predrasuda koje mogu postojati između policije i građana.
Član briselske bokserske akademije Mohamed Malem, koji je trebalo da učestvuje na događaju, rekao je da razume odluku muzeja, ali je napomenuo da je ideja bila da se omogući susret policije i mladih ljudi.
Događaj je trebalo da bude deo četvoromesečne izložbe pod nazivom „Lokalni heroji“ na kojoj posetioci mogu da komuniciraju sa bokserima koji treniraju i sparinguju oko muzeja, a koja traje do kraja maja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.