U trendu

Britanski par želeo da poseti Srbiju, prijatelji ih savetovali da ne idu, evo kako se završilo…

Jedan Britanski par krajem prošle godine bio je u potrazi za novom destinacijom za putovanje. Oni su travel blogeri i svoje iskustvo preneli su na svom blogu.

Kako je bio kraj godine, a oni kao Britanci su ograničeni na 90 dana u šengenskoj zoni tražili su državu u Evropi u koju mogu da putuju, a da nije previše daleko. Tako je izbor pao Srbiju i Beograd. Njihovi prijatelji su savetovali su ih da ne idu, jer su Srbi “proruski”. Dodatni nemir unosili su britanski nezavisni mediji koji su izveštavali o tenzijama između Srbije i Kosova.

Ipak, nisu hteli da razmišljaju negativno i rezervisali su karte. Verovali su da u Srbiji ima dobrih ljudi, a ljudi koji žive u Srbiji su opravdali njihovo poverenje.

Prvo oduševljenje bile su jeftine povratne avio karte do Beograda, a još više su se iznenadili jer su rezervisali luksuzni smeštaj na Vračaru, u srcu Beograda i to 6 nedelja po ceni kojoj bi platili 3 noći za prosečan hotel u Rimu.

Uprkos predrasudama, kažu da ih je Beograd osvojio. Posebno su voleli da provode vreme pored Dunava i u boemskoj četvrti- Skadarlija.

Romantičan i brutalistički- tako su opisali Beograd.

Od zanimljivih anegdota izdvojili su jedan događaj u Skadarlijskoj četvrti. Ponela ih je dobra atmosfera uz hranu i piće u jednom restorani pa su poželeli da igraju karte. Konobar im je prišao i rekao da  je to zabranjeno. Nije im bilo jasno zbog čega, ali su poštovali njihova pravila.

Kao omiljeni restoran izdvojili su restoran „Lovac“, gde kako kažu za malo novca dobiju mnogo dobre hrane, koje ima dovoljno za 5 ljudi.

Na kraju ističu da bi voleli da posete Srbiju leti jer su sigurni da bi bilo zanimljivo obići sve destinacije u Srbiji u letnjem periodu.

Beograd je zaista zanimljiv za turiste, prepun zanimljivih priča, pa je sigurno da se ovaj Britanski par neće pokajati ako nas posete opet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar