U trendu

Brus Vilis 'umro muški' na Brodveju

Američki glumac Brus Vilis (Bruce Willis) debitovao je na Brodveju u predstavi „Mizeri“ (Misery),pozorišnoj adaptaciji romana Stivena Kinga, a kritike objavljene nakon predstave u dnevnoj štampi i sajtovima nisu preterano pohvalne po glumca.

Vilis glumi Pola Šeldona, pisca uspešnog serijala romana „Mizeri“.

Nakon što doživi saobraćajnu nesreću i postane nepokretan, brigu o njemu preuzima opsesivna i poremećena obožavateljka Eni Vilks, koja se predstavlja kao medicinska sestra, a koju je u nedelju uveče na Brodveju igrala glumica Lori Metkalf (Laurie Metcalf).

Njujork dejli njuz je Vilisov debi ocenio kao „dosadan“.

„Koliko god je bio simpatičan i promućuran u ‘Slučajnim partnerima’ (Moonlighting) i u serijalu ‘Umri muški’, Brus Vilis je smrtno dosadan u scenskoj verziji Kingovog romana“, objavljeno je u tom listu.

Entertejming vikli je ocenio: „Iako su tehnički detalji savršeni, produkcija predstave pati od nedostatka tenzije…i štaviše, zabave“.

Loru Metkalf je kritika ocenila kao nesumnjivo „zvezdu predstave“.

Kritika je poredi sa glumicom Kejti Bejts, koja je igrala Eni u filmskoj verziji iz 1990. godine , a za koju je dobila i Oskara. Pisca Pola Šeldona u filmu glumi DŽejms Kan.

„Metkalf ne pokušava da iskopira Kejti Bejts. Njena Eni je ‘manje zdrava i opipljivo neurotična'“, napisao je Ju-es-tudej.

Varajeti se slaže s tvrdnjom da je glumica „prava zvezda predstave“. „Čak i u ovoj verziji koja pati od nedostatka horora, ona je uspela da kod publike izazove reakciju. Za njenu Eni publika je osetila sažaljenje“, naveo je Varajeti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.