Bubnjar AC/DC ponovo uhapšen na Novom Zelandu

Bubnjar australijske hard rok grupe Ej Si/Di Si (AC/DC), Novozelanđanin Fil Rad, tek osuđen na osam meseci kućnog pritvora zbog pretnji smrću i upotrebe droga, ponovo je uhapšen danas na Novom Zelandu, izjavio je Radov advokat. Kreg Tuk nije naveo razloge Radovog hapšenja u njegovom domu u gradu Tauranga, na severu zemlje ali su lokalni mediji naveli da je muzičar bio u društvu prostitutki.

„Sve što mogu kažem je da je Rad uhapšen i u ponedeljak će biti izveden pred istražnog sudiju“, rekao je Tak.

Sud je početkom jula, kada je 61-godišnji muzičar osuđen na kućni pritvor, naveo da će Rad biti uhapšen ako prekrši uslove kazne.

Bubnjar AC/DC je pred sudom u Taurangi priznao u aprilu da je ponudio veliku sumu novca, vozila i kuću jednom saradniku pošto je od njega tražio da ubije jednu osobu, a i žrtvi je takodje direktno rekao da će je ubiti.

Rad je bio ljut što izlazak njegovog solo albuma nije prošao najbolje i zbog toga je otpustio mnoge ljude iz svog profesionalnog tima, uključujući i osobu kojoj je pretio i na koju je posebno bio besan.

AC/DC je jedna od najvećih koncertnih atrakcija u svetu i autor jednog od najtiražnijih albuma svih vremena – „Back In Black“ (1980).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.