U trendu

Čačanin najbolji mladi fotograf na svetu

Čačanin Martin Stamenković proglašen za najboljeg mladog fotografa na svetu, a ovaj 16.godišnjak je zlatnu medalju na svetskoj izložbi mladih autora u Luksemburgu osvojio za fotografiju „Brat“ i biće mu uručena za vikend.

Da će bratov portret, zabeležen mobilnim telefonom, obići svet i dobiti prestižnu nagradu na izložbi u Luksemburgu, Martin nije očekivao. A, sve je počelo prošle zime.

„Brat i sestra su se grudvali u dvorištu, pozvali su me napolje. Uzeo sam telefon i napravio nekoliko fotografija brata Matije. Fotografiju sam okačio na društvene mreže i reakcije su bile veoma pozitivne“, rekao je Tanjugu Stamenković.

Uspeh na svetskoj izložbi mladih autora u Luksemburgu mladom Čačaninu je veliki podstrek na putu ostvarenja svog sna.

Martin ističe da najviše voli da radi portrete, odnosno da, kako kaže, fokusira se na to šta najviše treba toj osobi da se istakne.

„Fotografije pravim sa namerom, sceniram sve. Moje fotografije su montirane na licu mesta i onako kako sam ja želio da budu“, ispričao je Stamenković.

Martin kaže da bi voleo da se bavim modnom fotografijom i na da na neki način utiče na modnu industriju kod nas, ali i u svetu.

„Martin je jedan od vanserijskih fotografa po temama i idejama koje ima. Njegove fotografije odudaraju u velikoj meri od neke sadašnje scene fotografija u Srbiji, ali i u svetu”, izjavio je Tanjugu predsednik Foto kino kluba „Čačak“ Vojislav Pešterac.

Ovaj mladi fotograf, nedavno je osvojio i prvo mesto za kolekciju na omladinskoj izložbi Foto-saveza Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar