U trendu

Čari zajedničkog života

Večita tema ženskih jadikovki nad muževima koji su „seks mašine“, a u suštini jedva da posvećuju pažnju suprugama, „ne vole šoping“, a kupuju samo pivo i cigarete, ili su „alergični na brijač“ jeste i gledanje fudbalskih utakmica na televiziji.

Kada bi se sakupile sve pametne misli žena koje se zlopate dok njihove „jače“ polovine puštaju kosu preko ušiju (jer počinje zima) i stomak, dobio bi se zanimljiv pregled marifetluka, od toga da se njemu za inat gleda balet, a naročito baletani, do toga da se iz druge sobe zvuk španske serije odvrne na najjače, pa da mu se usred podivljalog komentatora koji vrišti promuklim poročnim glasom: „… i evo centaršuta sa leve strane…“, uplete milozvučno špansko: „Kasandra el muerta! Imposibile!“

Kao i u svakoj drugoj situaciji, i ovde treba biti diplomata. Muškarac koji ne bi propustio nekoliko važnih utakmica zbog svoje voljene, kao i žena koja ga ne bi ostavila na miru da pogleda važne utakmice bili bi, verovatno, najostrašćeniji protivnici. Život udvoje podrazumeva partnerske odnose.

Pametno rešenje je napraviti „ugovor“ sa dragim, i to tako da je, kad već želi da gleda fudbal, jedino obavezan da vas – obavesti na vreme, najbolje dan ranije, ali je i jutro dana „D“ takođe korektan rok. Sve to, naravno, da se ne biste našle u nebranom grožđu kada namirisane i pripremljene posle večere premestite posude za aromaterapiju i sveće u spavaću sobu, a on kaže: „Draga, ali za pet minuta počinje utakmica!“

Ovako imate dovoljno vremena da uzmete drugaricu pod ruku i krenete u šoping terapiju. Od toga koliko često se posvećuje najvažnijoj sporednoj stvari na svetu zavisiće i njegovo stanje na računu. Tom prilikom ne morate biti samosvesne i moderne – slobodno ponesite njegovu karticu u šoping. Tako ćete oboje biti zadovoljni – on što vas je usrećio poklonom bez šetnje od prodavnice do prodavnice i bez čekanja da isprobate haljinu i zato što može da gleda fudbal, a da pri tom ne strepi od toga da ćete ga nešto pitati u toku prenosa. U stvari, vi ste njemu učinile uslugu, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar