Četiri koraka u pet minuta

Da bi koža vašeg lica bila lepa i negovana, nije dovoljno samo naneti hidratantnu kremu pred odlazak na spavanje. Pre toga lice valja dobro očistiti, za šta vam treba samo pet minuta i četiri jednostavna koraka. Dok čistite lice, ne zaboravite na vrat, na kojem se najbolje vide znaci starenja.

Počnite s parom. Pokvasite peškir u vreloj vodi, blago ga iscedite i držite blizu lica minut do minut i po. Para će vam otvoriti pore i omogućiti da se iz njih oslobode masnoća i prašina koje su se nakupile u toku dana.

Pošto su se pore otvorile, umijte se toplom vodom. Izmešajte blagi gel za čišćenje lica s malo vode, pa dobijenom penom masirajte lice vrhovima prstiju, praveći kružne pokrete. Izbegavajte masažu osetljive kože oko očiju. Trideset sekundi je dovoljno. Zatim toplom vodom dobro isperite lice i osušite kožu blago tapkajući mekim peškirom.

Čišćenje nastavite blagim losionom bez alkohola, pošto alkohol isušuje i oštećuje kožu. Sipajte losion na kuglicu vate i nežno obrišite lice i vrat. Tako ćete skinuti ostatke prašine koja je „preživela“ tretman parom i umivanje. Losion će zatvoriti pore i spremiti lice za poslednji korak.

Na kraju dolazi hidratantna krema. Malu količinu kreme nanesite kružnim pokretima na lice i vrat. Ne preterujte s kremom, jer tako možete napraviti više štete nego koristi.

Hidratantna krema ispoljiće svoje pravo dejstvo tek ako se nanese na potpuno čistu kožu. Pet minuta svake večeri dovoljno je da vaša koža zablista i da duže ostane mlada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.