Čitav simfonijski orkestar izbačen iz aviona

Oko 100 članova Simfonijskog orkestra Sankt Peterburga, koji su putovali od Amsterdama do Los Anđelesa, izbačeno je iz aviona zbog nedoličnog ponašanja. Najstariji ruski orkestar, osnovan 1882. godine, u vreme Sovjetskog Saveza poznat kao Lenjingradski simfonijski orkestar, očigledno ima ne samo dugu tradiciju u sviranju instrumenata već neguje i sviranje u flašu.

Veseli muzičari, koji su krenuli u Sjedinjene Države da bi nastupili u Los Anđelesu, nisu poštovali pravila ponašanja u avionu – vrlo brzo su stvari počele da izmiču kontroli. Prvo su se dovikivali, zatim šetali, onda počeli da se gađaju raznim predmetima, da bi zatim počeli da izvlače flaše iz svojih kofera i nazdravljaju. Posada je bila nemoćna – na opomene simfoničari nisu reagovali, već su nastavljali da piju, šetaju se, gađaju, galame…

Po sletanju na aerodrom Dulles, gde je nova grupa putnika trebalo da se ukrca na let preko Atlantika, posada je pokušala da urazumi Ruse, na čije su se ponašanje žalili ostali putnici. Posle jednog sata pregovora i čekanja na aerodromu, preduzete su konkretne mere: prtljag muzičara je istovaren, a oni sami izbačeni iz aviona. Let je nastavljen sa 90 minuta zakašnjenja.

Dan kasnije, pošto su se ispavali i smirili, simfoničari su nastavili put ka Sjedinjenim Državama, gde su i održali koncert.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.