„Coldplay“ nastupa tokom poluvremena na Super boulu

Britanski rok sastav „Coldplay“ angažovan je da nastupi tokom poluvremena velikog finala američkog fudbala (Super Boul) koje se igra u nedelju 7. februara, ali su javno priznali da se slabo razumeju u ovaj sport.

Frontmen ovog sastava Kris Martin je izjavio da su oduševljeni što će učestvovati u ovom programu u kome će uz njih nastupiti i Bijonse.

Super boul se ove godine igra u San Francisku i to je najgledaniji sportski događaj u SAD svake godine.

Članovi benda su izjavili da intenzivno gledaju prethodne utakmice američkog fudbala ali ne veruju da će mnogo razumeti šta se zbiva na tetrenu tokom finala u kome igraju Denver Bronkos protiv Pantersa iz Karoline.

Prenos Super boula na televiziji podrazumeva i prenos muzičkog programa na poluvremenu. Prošle godine je ovaj spektakt gledalo 118,5 miliona Amerikanaca.

Prošle godine je na poluvremenu nastupila Keti Peri, ali ju je zasenio jedan plesač odeven u kostim ajkule.

Na pitanje novinara da li „Coldplay“ ima nekog rezervnog plesača poput „ajkule“ Kris Martin je kazao da ih imaju nekoliko i da mogu da zamene onog koji zaklaže.

Ono je prvi put posle šest godina da će gledaoce Super Boula zabavljati neki neamerički sastav. Poslednji strani sastav bila je grupa „The Who“ koji je nastupila 2010 godine.

Martin je izuzetno zadovoljan što će sa njima pevati Bijonse, jer joj se svi dive i veoma je cene.

Nacionalnu himnu će pre početka utakmice otpevati Ledi Gaga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.