najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Čovek koji vara kockarnice (video)

Dominik LoRiđio za neke je najveći kockar sveta dok ga drugi smatraju potpunom varalicom, prenose mediji.

63-godišnji kockar tvrdi kako mu je metoda “kontrole kockica” donela toliko novaca da mu je ulaz u većinu kazina u Las Vegasu i Misisipiju zabranjen, a oni kojima je pokazao svoju metodu prema njemu takođe redovno zarađuju desetine hiljada dolara.

Dominik kaže kako je od nasumičnog bacanja kockica napravio veštinu, a tvrdi da je svako može naučiti. “Bacanje kockica je stvar fizike; to je projektil u pokretu, u vazduhu…”, rekao je LoRiđio. “Gomila ljudi koje sam podučavao sada igraju profesionalno, pobeđuju u bacanju kockica uz pomoć tehnike koju sam razvio”, dodao je.

Njegova kompanija nedavno je u jednom hotelu održala dvodnevni seminar na kom je njegova ekipa instruktora podučavala kockare, a svaki od njih tu je privilegiju platio 1595 dolara.

Savladavanje njegovog umeća proces je od osam koraka, a uključuju ciljanje određenog dela stola, držanje kockica na određeni način, bacanje kockica tako da se eliminiše dodatno rotiranje, umanji šanse odskakanja i sinhronizacija okretanja kockica kako ne bi pale u kombinaciji 4-3, 5-2 ili 6-1, čime se dobija gubitnički broj sedam.

Cilj kontrole kockica, objašnjava, je da izmeni je šanse da kockice padnu na sedmicu sa jednu u šest do jedne u 6,23 bacanja, čime bacač dobija prednost ekvivalentnu onoj koju delilac karata ima za stolom na kojem se igra ajnc.

LoRiđio je otkrio da kada je putovao zemljom sa ekipom „ritmičkih bacača” (kako bacači kockica sebe nazivaju) bilo mu je zabranjeno da uđe u većinu kazina sa velikim ulozima pa je svoju tehniku počeo da pokazuje javno. Počeo je da prodaje i knjige i radi kratke filmove o kontroli kockica.

„Kada već ja ne mogu da igram, želim da ih moji učenici ispraše”, govori Dominik. Zasluge za svoju veštinu pripisuje elastičnim ručnim zglobovima i dobroj koordinaciji ruku i očiju koje je stekao kao dete svirajući klavir.

Gotovo nemoguće je definitivno dokazati da kontrola kockica ne funkcioniše, ali većina stručnjaka za kockanje kažu kako je to gubljenje vremena uz obrazloženje kako jednostavno ima previše varijabli odnosno, ako se kockica pomakne samo delić centimetra, promeni se čitava putanja rotacije.

“Posao ide sjajno”, rekao je LoRiđio, dodajući da su im svi seminari tokom 2016. bili puni, a da je prvi zakazan za 2017. u Atlantik Sitiju već rasprodat. Njegova kompanija uskoro objavljuje i novu knjigu, a on kaže da je njegova metoda kontrole kockica itekako stvarna i da je spektakularna.

“Uvek sam govorio da će mi to pisati na nadgrobnom spomeniku”, pohvalio se, “da sam ja čovek koji je razvio bacanje kojim se pobeđuje u bacanju kockica.”

 

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike