U trendu

Crnke su traženije

Ko su lepotice koje pale mušku požudu i fantaziju? Krhke plavuše ili temperamentne crnke?

Pod izgovorom da se o ukusima ne raspravlja, na to pitanje svaki muškarac odgovor obično daje baš prema sopstvenom ukusu, ali pomalo i želji i očekivanju. Ništa novo – davno je uvreženo mišljenje da boja ženske kose govori i o karakteru i o naravi same žene. Tako su vlasnice zlatnih i platinastih pramenova često poređene s anđelima, dok su crnkama pripisivani nimalo anđeoski atributi, kao što su vragolanka, živa vatra i slično. Istina je, viceva o plavušama je neuporedivo više, reklo bi se bar koliko i muških pogleda i uzdaha kada ulicom prođe atraktivna zlatokosa.

Uprkos privlačnosti plave kose, u mnogim zemljama odomaćena je izreka koja kaže: „Zaljubi se u plavušu, ali se oženi crnkom.“ Da je ona tačna pokazala je i dokazala anketa koja je nedavno sprovedena u Americi. Na pitanje da li preferira plavokose ili tamnokose lepotice u korist ovih drugih izjasnilo se mnogo više ispitanih muškaraca. Više od 51 procenta muškaraca izjavilo je da tamnokose smatraju fizički privlačnijim, čak 81 procenat ispitanika siguran je da su crnke inteligentnije od plavuša, a 61 procenat više privlače crnke i brinete jer ih smatraju nezavisnijim.

Iako se priča da za dve decenije prirodnih plavuša na planeti neće biti, mit i fama o njima neće se ugasiti. Pripadnike jačeg pola one i dalje i te kako privlače. Dopada im se njihova nežna i senzualna priroda, ali odbija, a možda i plaši, preterana potreba za ljubavlju i nedostatak nezavisnosti. Tako je pobedom mišićavog tela Andželine Džoli rešena još jedna nedoumica. Ostalo je samo pitanje: a šta je s crvenokosim?

Nažalost, po rezultatima ove američke ankete, one imaju male šanse da osvoje muška srca. Jači pol ih smatra inteligentnim i atraktivnim, ali previše neurotičnim – dovoljan razlog da nastave da se okreću i uzdišu za plavušama, a žene se crnkama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.