U trendu

Čudan hobi Borisa Džonsona – pravi makete autobusa od starih sanduka

Dejvid Kameron je rekao da voli tenis, Tereza Mej da kuva, a Boris Džonson, favorit u trci za britanskog premijera, kazao je da se opušta praveći makete autobusa od starih drvenih sanduka koje potom prefarba.

„Pravim makete autobusa…  Pronalazim stare drvene sanduke koje prefarbam“, rekao je Džonson (55) novinaru jednog britanskog radija koji ga je pitao da li ima hobi.

Džonson je rekao da su to stari drveni sanduci u kojima su se nekada nalazile boce vina jer imaju pregrade.

„Ja ih pretvorim u autobus i slikam putnike koji se dobro zabavljaju u prelepom  autobusu koji malo zagadjuje, kao što ih ima na ulicama Londona“, dodao je Džonson.

Njegov odogovor je začudio Britance.

„Zaista je čudno. Pitamo Borisa Džonsona, koji će verovatno biti naredni britanski premijer, kako provodi slobodno vreme, a gledajte šta odgovara…. Toliko je čudno da hipnotiše“, rekao je profesor sa Univerziteta UCL Brajan Klas.

Britanski pisac Sajmon Blekvel drugačije tumači izjavu koja prvenstevno znači: „Mogu bukvalno da kažem bilo kakvu neverovatnu glupost, a opet ću biti premijer“.

Neki su se zapitali da li je to uopšte tačno, ali je Nimko Ali, prijateljica Džonsonove partnerke potvrdila da je videla Džonsona kada se bavi tim hobijem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.