Čudesna penušava vina

Mnoga pića i kokteli prave se od penušavih vina uz dodavanje nekih sastojaka radi poboljšanja ukusa. Evo nekih primera.
Kir rojal koktel naći ćete u bilo kom francuskom bistrou. Liker od crnih ribizli pomešan s vinom je jednostavni kir, a ako likeru dodate penušavo vino, onda je to već Kir rojal. Sipajte penušavo vino u velike vinske čaše, dodajte malo likera od crnih ribizli i polako promešajte. Ukrasite s malo limunove kore i vaš koktel je gotov i spreman za posluženje.
Mimoza koktel: penušavo vino pomešano s malo sveže ceđenog soka od pomorandže sipajte u vinsku čašu i dodajte parče pomorandže za ukras. Ovaj koktel možete probati i sa sokom od mandarine, kao varijaciju na istu temu. Sveže ceđen sok od pomorandže i kvalitetno penušavo vino su najvažniji i daju izrazit pečat ovom piću.
Pims rojal koktel: Pims kup je piće čija je osnova džin s dodacima voćnih likera i začina, a Pims rojal se pravi s dodatkom penušavog vina. Koktel se tradicionalno ukrašava kriškom svežeg krastavca. Ukus je suv i hrskav.
Duh koktel: mešavina penušavog vina i likera od lubenice. Ovo je veoma jednostavno i ukusno piće. Voćni ukus lubenice daje odličan kontrast oštrini penušavog vina.
Champear koktel: mešavina penušavog vina i brendija od kruške. Važna stvar prilikom pravljenja ovog koktela je da se ne meša. Jednostavno pustite da brendi pluta na površini penušavog vina. Prvi ukus koji osetite je prelepa mešavina aromatične kruške i penušavog vina.
Crni somot koktel: klasični recept je pola čaše piva i pola čaše penušavog vina. Ovaj koktel je star skoro 150 godina. Izmišljen je u jednom noćnom klubu u Londonu 1861. godine. Kažu da je namenjen muškarcima koji žele u isto vreme da budu romantični i da piju vino, ali još uvek žude za ukusom piva.
Poinsettia ili božićna zvezda je tradicionalni cvet novogodišnjih praznika, koji lako možete pretvoriti u praznični koktel. Ovaj koktel je lep i nije mnogo težak za pravljenje. Pravi se od mešavine penušavog vina i soka od brusnice i tripl seka. Voćni ukus brusnice i pomorandžin ukus tripl seka daju vrlo lepu kombinaciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.