Čudo: Beba kojoj srce nije kucalo 22 MINUTA proslavila prvi rođendan

Lasi Šerif (Lacey Sherriff), prevremeno rođena beba čije je srce prestalo da kuca čak 22 minuta, lekari su nazvali „čudom“ pošto proslavlja svoj prvi rođendan, a imala je minimalne šanse da preživi, piše BBC.

Beba koja je bila teška 653 grama nakon rođenja, a rođena je nakon samo 27 sedmica trudnoće, neposredno nakon rođenja preživela je čak dva zastoja srca.

Roditelji su se pripremili na najgori mogući scenario, ali njihova ćerka ipak je preživela. Doktori u klinici „St George’s“ u Londonu kazali su da će se beba pravilno razvijati i da bi trebala da živi normalan život.

Inače, ona je rođena carskim rezom u klinici „St. Peter“ pre nego što je pet dana kasnije prebačena u „St. George“ zbog hitne operacije kojom je trebalo biti sanirano teško stanje creva – nekrotizujući enterokolitis.

Tokom operacije srce joj je prestalo raditi na 12 minuta pre nego što su lekari uspeli da stabilizuju rad. Nakon toga joj se srce opet zaustavilo na dodatnih deset minuta.

Posle operacije njen oporavak je usporeno napredovao, ali su joj trebali daljnji operativni zahvati koji su trebali da reše  probleme s njenom stomom ugrađenom u stomak tokom prve operacije. Konačno otpuštena prošli mesec nakon 111 dana provedenih u bolnici i za to vreme je proslavila svoj prvi rođendan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.