U trendu

Čudo: Rodilo im se dvoje dece u razmaku od 5 nedelja

Nensi Rod (33) i njen suprug Džastin pokušavali su tri godine da dobiju dete, ali ona nikako nije mogla da iznese trudnoću do kraja. Nakon nekoliko spontanih pobačaja i veštačkih oplodnji, odlučili su da pronađu surogat majku koja bi bila nosila njihovo dete i tako im pomogne da ostvare najveću životnu želju. Ali, dogodilo se čudo da su oboje ostali u šoku – nakon što je surogat majka ostala trudna, ostala je i Nensi.

Žena koja je nosila njihovo dete je 30-godišnja Ešli Braun, majka troje dece koja je odlučila da im pomogne. Nensi i Džastin su odlučili da pokušaju još jednom sa veštačkom oplodnjom, ali nisu imali nikakvih očekivanja. Međutim, dve nedelje kasnije dobili su vest – Nensi je trudna. Tu vest su primili sa rezervom jer nisu bili sigurni hoće li izneti trudnoću do kraja.

Upravo zato su nastavili sa procedurom pripreme surogat majke za njihov embrion. Pet nedelja kasnije dobili su srećnu vest – i ovaj embrion se dobro uhvatio za matericu. Nensi i Džastin su već počeli da veruju kako će ipak postati roditelji, smejali su se i plakali.

– Bili smo prilično uplašeni kad smo saznali da sam trudna. Nismo ništa želeli da kažemo Ešli sve dok nismo videli otkucaje detetovog srca, nakon otprilike sedam nedelja – ispričala je kasnije srećna majka.

„To je bilo prvi put da sam nekome bila surogat majka, ali to je nešto o čemu sam razmišljala deset godina, pre nego što sam se udala. Ja jednostavno uživam da budem trudna. Kao majka ne mogu da zamislim kako je to kad neko ne može da ima svoje dete“ – ispričala je Ešli za američke medije.

Nensi i Džastin dobili su dve kćerke. Nazvali su ih Odri Elenor i Lilijan Kvin. Kažu da je najlepši osećaj na svetu prvi put uzeti svoje dete u ruke. Preplavio ih je osećaj neopisive sreće i olakšanja u isto vreme – konačno su postali roditelji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.