U trendu

Da li birate medveda ili muškarca? Žene svojim odgovorom usijale mreže, radije biraju smrt

Da ste same u šumi, da li biste radije da sretnete muškarca ili medveda?

Ljudi koji stoje iza profila na TikToku „Screenshot HQ“ napravili su anketu sa jednim hipotetičkim pitanjem – Da ste same u šumi, da li biste radije da sretnete muškarca ili medveda? Odgovore su davali nasumični prolaznici, uglavnom žene, a rezultati ovog, da kažemo, istraživanja su pokrenuli debatu na gore navedenoj mreži.

@screenshothq

The question of being stuck in a forest with a man or a bear is circulating on TikTok right now and sparking some interesting conversation…. we know what our answer would be 🐻🌳 #manvsbear #tiktok #tiktoktrend #trending #challenge #streetinterview #voxpop

♬ Terror Music (Scary Song) – IMPERIUM RECORDS

Većina ispitanica je na pitane odgovorila sa „medved“, što nas dovodi do zaključka da se žene ne osećaju više prijatno u muškom društvu.

Da malo produbimo kontekst situacije – žena u današnjem društvu se ne oseća sigurno u prisustvu muškarca, te ukoliko dođe do fizičkog napada medveda – dobiće adekvatnu pomoć i podršku zajednice.

Međutim, ukoliko dođe do fizičkog napada na ženu od strane muškarca, adekvatnu pomoć i podršku zajednice neće dobiti…

U nastavku pročitajte samo neka obrazloženja ispitanica na dati odgovor:

„Niko me neće pitati da li sam isprovocirala medveda ili mi dati pamflet o savetima za prevenciju napada medveda“, „Kada umrem, ostavite moje telo u šumi. Vukovi će biti nežniji od muškaraca“, „Znam koje su namere medveda, ali ne znam koje su namere muškarca – bez obzira koliko fino izgledaju“…

A onda je usledio odgovor koji nikog ne ostavlja ravnodušnim…

„Volela bih da sretnem medveda, jer ukoliko me napadne i ja preživim – svi će mi verovati i imaće saosećajnosti. Međutim, ukoliko me muškarac napadne i ja preživim, ceo život ću da provedem u dokazivanju ljudima da me je muškarac napao i niko neće imati saosećanja prema meni“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.