U trendu

Da li biste vi platili 300.000 dolara za ovu torbu? (foto)

Ženska tašna, napravljena od kože krokodila sa Himalaja i dijamanata, prodata je danas na aukciji u Hong Kongu za iznos veći od 300.000 dolara.

Na aukciji u Hong Kongu, kojom je obeležena trideseta godišnjica azijskoj predstavništva kuće Kristi, prodata je Birkin tašna, proizvođača Ermes, od kože retke vrste krokodila i kopčom od zlata ukrašenom dijamantima.

Nakon što je cena prešla iznos od 300.000 dolara, ova tašna je postala najskuplja na svetu.

Potpredsednik aukcijske kuće Kristi, Metju Rubinger, rekao je da je torba sada vlasništvo privatnog kolekcionara, ali nije mogao da otkrije ko je kupac niti odakle je.

„Ovo je jedan od onih trenutaka kada se zajedno raduju i kupac i prodavac“ rekao je Rubinger.

Tašna je napravljena po standardnom kroju Birkin tašni, sašivena je od kože retkog sivkastog krokodila sa Himalaja, kopča za zatvaranje je od kvalitetnog belog zlata, a ukrašenna je desetokaratnim dijamantima. Predstavnici Kristija je nazivaju „remek delom“, prenose mediji.

Rubinger je objasnio da tašna, zbog upotrebljenih dragocenih materijala, predstavlja „kolekcionarski eksponat“ i dodao da kompanija Ermes proizvodi godišnje jednu ili dve tašne od ove kože, ali bez dragog kamenja i plemenitih metala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.