U trendu

Da li crne mačke zaista donose lošu sreću? Iznenadiće vas ove neobične činjenice o njima!

Svi ste čuli za to da bi trebalo da pređete na drugu stranu ulice ako vidite crnu mačku da vam prilazi, kao i da ako vam kojim slučajem pređe put, napravite što brže možete tri koraka unazad. Suludo, zar ne? Ali, činjenica je da predrasuda o crnim mačkama ima na pretek. Godinama unazad one važe za nosioce loše sreće i često su povezivane sa vradžbinama, smrću i raznim sujeverjima. Samim tim, ove zablude navele su ljude da veruju da su crne mačke agresivnije od drugih.

Dakle, da li su crne mačke zle, agresivne i lošeg karaktera uopšte?

Koliko god uverljive bile priče o vešticama, magiji i crnim mačkama istina je da se one ne razlikuju od mačaka drugih boja kada je njihova ličnost u pitanju. Boja dlake nema nikakve veze sa karakterom mačke. Ako vidite crnu mačku da pokazuje znake agresije, to može biti zbog toga što je u prošlosti imala loša iskustva sa ljudima.

Ali, da li crne mačke donose lošu sreću?

Prvi mit koji želimo danas da razotkrijemo u korist crnih mačaka je onaj koji se tiče verovanja da donose lošu sreću. Ali, iako je ovaj mit star čini se koliko i vreme, on zaista nema dodirnih tačaka sa istinom. Zapravo, postoje neke zemlje koje crne mačke smatraju donosiocima sreće i blagoslovom.

Kakvog su karaktera crne mačke?

Iako se crne mačke u suštini ne razlikuju mnogo od mačaka drugih boja, jer kao i ostale mogu biti razigrane i povučene, ono što se u vezi sa njima može primetiti jeste da su mnogo opuštenijeg karaktera od ostatka mačijeg društva. One obično najviše od svega uživaju u lenčarenju na svojoj omiljenoj sofi.

Ali, da li ima istine u tome da su zle?

Iako ćete videti brojne fotografije crnih mačaka kako sikću i pokazuju svoje oštre zube, u ovim mačkama zaista ne postoji iskonsko zlo. Takođe, iako su holivudski filmovi doprineli tome da crne mačke bije loš glas, one nisu inherentno zle.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.