Da li je ona bila on?

Moramo da postavimo jedno „bezobrazno“ pitanje: kada će, najzad, na nekom takmičenju lepote, da izaberu zaista lepu devojku za mis? Da li se to samo tako čini, ili, po pravilu, uvek bude izabrana ona kojoj nikada ne biste poklonili svoj glas? U redu, o ukusima ne vredi raspravljati, ali setite se i sami: nikada nije pobedila devojka na koju ste „tipovali“.

Nedavno izabrana mis Francuske (na slici) je možda potvrda za sve gorenavedeno, a možda i ne. Odlučite sami. Takmičenje lepote na kome ona učestvuje jeste Mis Univerzum, u organizaciji Donalda Trampa, a finale se održava u Porto Riku, gde se trenutno nalazi i gospođica Elodie Gossuin, koja ima 19 godina. Ubrzo po pristizanju na odredište, počele su da kolaju priče o tome da je ona – on. Odnosno, da se on podvrgao operaciji promene pola i postao ona.

Treba biti oprezan. Sličnih slučajeva je već bilo, a na više takmičenja u svetu su otkrivane „one“ koje nisu rođene kao žene. Zato su organizatori odlučili i da ispitaju ovaj slučaj i potrude se da najveće takmičenje lepote, posle američkog Miss Universe, prođe u regularnim uslovima. Portparol ove manifestacije, gospođa Hilliard McMillan, je novinarima potvrdila da ako se otkrije da su glasine istinite, mis Francuske leti nazad u domovinu prvim avionom.

Ipak, 24. aprila, organizatori su potvrdili da je Elodie Gossuin 100% žena, rođena kao žena. Otkriveno je da je izvor glasina bio jedan francuski sajt, na kome se pojavila upravo takva tvrdnja. Organizatori su izjavili da su Francuskinju „videli u kupaćem kostimu i da je ona apsolutno božanstvena, lepo građena i prava žena, bez ikakve sumnje“. „Nema potrebe za ikakvim medicinskim pregledima“, kaže potparol manifestacije. Verovaćemo joj na reč.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.