U trendu

Da li je zaista rešena misterija Bermudskog trougla?

Reč je o jednom od najvećih misterija modernog doba i to je naziv za morski trougao između Bermuda, Floride i Portorika u Atlantskom okeanu. Ima površinu od oko 1.140 kvadratnh kilometara, a stručnjaci sa Univerziteta „Southhampton“ u Velikoj Britaniji, veruju da misteriju mogu da objasne jednim prirodnim fenomenom.

Govoreći u dokumentarcu „Enigma Bermudskog trougla“ naučnici su objasnili da su uz pomoć simulatora veštački stvorili monstruozne talase visoke i do 30 metara.

Takvi talasi su prvi put snimljeni putem satelita 1997. godine blizu obale Južnoafričke republike. Naučnici su sagraditi model „USS Cyclopsa“, velikog broda koje je nestalo u Bermudskom trouglu 1918. godine pri čemu je 300 ljudi nestalo.

Dr Simon Boksal, stručnjak za okeane, rekao je da se na području Bermudskog trougla može dogoditi sudar tri velike oluje iz različitih pravaca koje mogu da stvore savršene uslove za monstruozne talase.

„Dešavaju se oluje na jugu i na severu, i onda sledi sudar. Ako stigne još jedna iz pravca Floride, to tada postaje smrtonosna formaciju“, rekao je Boksal, a prenosi „Jutarnji list“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar