U trendu

Da li ste dovoljno hrabri da se vozite ovim putevima? (video)

Na svetu postoje putevi koji su toliko strašni da zbog njih niko ne primećuje prekrasne predele u kojem se nalaze. Brajtsajd je napravio popis od 15 najstrašnijih puteva sveta, a mi vam prenosimo neke od njih.

Zoji La, Indija

Ladak i Kašmir povezuje put dug 9 kilometara, koji se većinom proteže kroz planinski krajolik. Jako je strm i uzak, a da stvar bude još gora, putem se u isto vreme kreću i vozila i životinje. Uzme li se u obzir veoma brza i neoprezna vožnja, jasno je da je ovaj put pravi pakao.

Transfagarasan, Rumunija

Ovaj put se nalazi u Karpatima na 2034 metara nadmorske visine. To je ujedno i najviši put u toj zemlji, a problem je i što je okružen predivnim krajolikom zbog čega vozači često zaborave da usmere pažnju na ono ispred sebe.

Dalton, Aljaska

Ovo je najizolovaniji put na svetu, dugačak je 666 kilometara, a povezuje samo tri naseljena mesta. Ujedno je i najsnežniji put na svetu.

Goliang tunel, Kina

Ovaj tunel u planinama su izgradili lokalni stanovnici kako bi se povezali sa ostatkom države. Kasnije im je vlada izgradila tunel dugačak 1200 metara kako bi im pomogla sa transportom.

Gotard Pas, Švajcarska

Jedan od najviših puteva na svetu, pun je oštrih zavoja i dugačak 64 kilometra. Vožnja pruža neverovatne prizore i pogled na bajkovit krajolik.

Kaukasus, Gruzija

Ovaj uzak i strm put prolazi kroz planine i pruža fantastičan pogled. Uprkos tome što može da bude veoma opasna, mnogi kažu da ga treba videti barem jednom u životu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar