Da li su Britanke seksualno najoslobođenije?

Sudeći po nekim ad-hoc istraživanjima, žene sa Ostrva bi pobedile na svim takmičenjima u erotskom slobodoumlju. To je zaključak i francuskog fotoreportera koji je u januaru ove godine uspeo da podigne tiraž najčitanijeg britanskog tabloida „Sun“ za čitavih 500.000 primeraka! To mu je pošlo za rukom tako što je, jednostavno, šetao po Britaniji i slikao na ulici devojke i žene koje su bile raspoložene da pred kamerom, na licu mesta, obnaže grudi. Slike su objavljivane u pomenutom listu i zaista u neverovatnoj meri pospešile prodaju ionako super-popularnog tabloida.

Pre ove ostrvske avanture, isti je fotograf probao da takvu ideju realizuje i u rodnoj Francuskoj. Britanke su ipak osvojile ubedljivo prvo mesto na listi seksualno oslobođenih (ili sklonih egzibicionizmu, kako se uzme), ubedljivo potukavši Francuskinje. Od 10 devojaka na Ostrvu, čak 9 je na licu mesta, bez razmišljanja, pristajalo da se slika za „Sun“! U Francuskoj je taj broj iznosio „samo“ 6.

Uopšte, Britaniju je zahvatio pravi talas seksualnog liberalizma: čak je i jedna baronesa sebi dozvolila da na, nedavno održanom gala prijemu u Centralnom Londonu, nosi samo bikini koji je više otkrivao nego skrivao. U stvari, nosila je i ogrtač koji je bio providan kao staklo. Primer oslobađanja žena u Britaniji je i novembra održani trodnevni Festival erotike u izložbenom centru „Olimpija“. Ženski svet je tu bio u većini, a na štandovima sa seksi igračkama i pomagalima su upravo najbolji kupci bile pripadnice lepšeg pola. Podaci za Ginisa: na jednom od štandova je već prvog dana bila rasprodata kompletna zaliha od 5.000 vibratora, a tokom prošle godine u Britaniji ih je prodato ukupno 2 miliona! Jedan od najvećih trgovaca ovakvim proizvodima tvrdi da su, do skora, 90% njegovih mušterija bili muškarci, ali da su sada žene u prednosti i da njihov broj raste svakog dana. Kod tog istog trgovca je trenutno pravi hit „Božićna korpa“, vredna 250 funti, a napunjena razno-raznim pomagalima.

Zaista, na pomenutom Festivalu erotike je bilo svega i svačega, i čak je i Skotland Jard morao da interveniše: program otvaranja je zaista bio preslobodan i razuzdan. Došlo je dotle da se pitanje održavanja festivala dovede u pitanje. Ipak, manifestacija je održana i bila itekako posećena. Nekada vrlo konzervativna Britanija je sve tiša kada su u pitanju glasovi onih koji zastupaju tradicionalni moral i vrednosti.

Pomenuti hit-tabloid „Sun“ je nedavno proslavio tridesetogodišnjicu postojanja svoje kultne treće strane. Pogodite šta je to toliko privlačno na njoj! Ako ne možete da se setite, odgovor pronađite na ovde.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.