Da mozak radi brže

Evo još jedne zanimljivosti. Ovoga puta, u pitanju je naš mozak. Uvek je korisno da vam mozak brzo radi i da imate dobro pamćenje. Sve je lakše onima kojima mozak bolje radi. Zato, evo i nekih trikova kako da poboljšate rad sopstvenih malih sivih ćelija.
Ujutro nikako da se razbudite? Za buđenje mozga možete da iskoristite pranje zuba, tako što ćete brojati koliko puta ste preko njih prešli četkicom. Ako uz to radite i nešto ne baš uobičajeno, kao što je pranje zuba uz korišćenje obe ruke, razbudiće vam se obe moždane hemisfere – zbogom jutarnjoj mrzovolji i pospanosti!
Kada imate priliku za to, pravite grimase pred ogledalom. Pored toga što može da bude zabavno, tako i vežbate mišiće lica, a i mozak se aktivira. Još jedan jednostavan način za poboljšavanje rada mozga je žvakanje žvaka. Pokazalo se da se na taj način i kratkoročno i dugoročno pamćenje poboljšavaju za 30-40 procenata.
Želite da vam mozak brže radi? S vremena na vreme okrenite neki tekst, nije važno koji, naopako i tako probajte da ga pročitate. Nije nemoguće, samo čudno zvuči i izgleda dok to radite. Na taj način ubrzava se rad mozga. Pokušajte da se setite šta ste pojeli za večeru – sinoć i cele prethodne nedelje. Sami ovi podaci u većini slučajeva nisu bitni, ali prisećanjem vežbate pamćenje – a možda i rešite misteriju kako vam je uspelo da se ugojite, a sigurni ste da po ceo dan „ništa ne jedete“.
Ako želite da vam mozak brže radi, nije na odmet da isprobate neku od ovih jednostavnih vežbica. A kada to uradite, brži rad vaših malih sivih ćelija definitivno neće moći da izostane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.