U trendu

Danas majko, ženiš svoga sina (foto)

Folorunšo Alakija jedna je od najbogatijih žena sveta, čije se bogatstvo procenjuje na više od dve milijarde dolara, pa ne čudi da je venčanje njenog sina Folarina bilo jedno od najraskošnijih koje je svet ikada video.

https://www.instagram.com/p/BVNXGTnDkZB/?taken-by=jtofashion

Folarino je oženio iransku lepoticu Nazanin Jafarin u palati Blenhajm u Oksfordširu, a procenjuje se da je na venčanje potrošeno nešto više od šest miliona dolara. Sala je bila ukrašena sa čak milion belih ruža, raskošna torta je takođe bila ukrašena stotinama ukrasnih belih ruža, a goste je zabavljao Robin Tik, koji je za nastup dobio oko 190 hiljada dolara.

Na mermerni pod su ugravirali svoje inicijale u zlatu, što ih je koštalo oko 250 hiljada dolara. Gosti su uživali u najukusnijim poslasticama poput tartufa, pačjih jaja, jestivog cveća, šampanjca.

Porodica je rodbini i prijateljima iz njihove rodne Nigerije platila put i osigurala smeštaj, a isti tretman imao je i Tik, kom su platili put iz SAD-a.

Alakija je bogatstvo stekla na naftnim poljima, a Forbs je proglasio 14. najbogatijom ženom u Africi i najbogatijom ženom u Nigeriji. Na listi najmoćnijih žena sveta se nalazi na 80. mestu.

https://www.instagram.com/p/BVMnab0llVE/

Mlada Nazanin kćerka je bogatog preduzetnika iranskog porekla, a javnosti je poznata po kratkoj vezi sa bratom Kim Kardašijan, Robom. Folarino je već ranije bio oženjen i iz tog braka ima kćerku, ali supruga mu je preminula od raka pre šest godina, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.