U trendu

Debi Hari-heroina 70′-ih

Američka pevačica i glumica Debora Debi Hari, vokal legendarne grupe „Blondi“ i jedan od vodećih seks simbola svoje generacije ovih dana napunila je 70 godina.

Rođena je u Majamiju 1945. godine, a još kao bebu usvojili su je Ketrin i Ričard Hari. Odrasla je u Nju Džersiju i nikada nije bila zainteresovana za pronalazak svojih bioloških roditelja.

Popularna pevačica je prešla trnovit put od grupi devojke i Plejbojeve zečice do prve seks bombe u istoriji roka.

Pohađala je skupi koledž Nju Džersi, ali ga je kako je kasnije objasnila, zavedena mladalačkim hirovima ubrzo napustila. Potom je lutala je po Grinič Vilidžu, družeći se s pripadnicima tamošnjeg avangardnog džez pokreta i sve u stilu šezdesetih uzimala esid.

Postala je ovisnik o heroinu i u tom periodu više se bavila preživljavanjem nego pevanjem, te je radila i kao kelnerica u slavnom njujorškom klubu Max“s Cansas City.

Početkom sedamdesetih u Njujorku upoznala je svoju veliku ljubav, gitaristu Krisa Stejna i njih dvoje, inspirisani muzikom „Stoogesa“ i „MC5“ osnovali su bend „Stilettos“. Ukrstivši pop uticaje šezdesetih sa zvukom koji će nešto kasnije u Engleskoj dobiti naziv pank i uočivši glasovno-vizuelne mogućnosti Harijeve, ta družina, oktobra 1974, menja ime u „Blondi“. Bend su tako nazvali jer su je kamiondžije tako oslovljavale kada bi išla ulicom.

Hari je vodila bend i pisala pesme, što u to vreme nije bilo uobičajeno.

Grupa je brzo doživela planetarni uspeh, međutim raspali su se zbog negativne atmosfere nakon izlaska loše ocenjenog albuma „The Hunter“, ali i činjenice da je seksepilna pevačica dobijala veću medijsku pažnju od ostalih članova benda.

Bend se ponovo okupio i vratio na scenu 1999. godine pop albumom „No Exit“, a krajem 2003. godine održali su i koncert u Beogradu.

Hari se pojavljivala u mnogobrojnim filmovima, a priznala je da od svoje 35. redovno prima injekcije tkiva embriona ovce, i to crne, kako bi sačuvala mladalački izgled i glatku, zategnutu kožu.

Takođe, u jednom intervjuu je izjavila kako žali što nema decu. „To je način da preživite, a ja toga nikada nisam bila svesna“, rekla je ona tada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.