najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dečak napravio izum koji je zapanjio svet (video)

„Zvuči otrcano, ali od prvog dana sam znao da sam na ovoj planeti s razlogom“, kaže Maks Logan, 13-godišnji dečak koji je konstruisao uređaj koji stvara besplatnu energiju.

Njegov izum podseća na Tesline kalemove i radi po istom principu koji je ovaj naučnik davno opisao. Ono što posebno ističe ovaj uređaj je činjenica da je vrlo jednostavan – sakuplja elektromagnetnu energiju iz Zemljine atmosfere i pretvara je u struju koja može da se koristi za napajanje električnih uređaja.

Maks je ovaj izum osmislio u radionici svog oca koju je pretvorio u laboratoriju, s materijalima koje je kupio za samo 15 dolara i dokazao da njegov uređaj može da napaja niz LED svetala, što je i demonstrirao.

Dečak je od konzerve kafe, žice, dva kalema i kašike stvorio elektro-magnetni sakupljač energije koji može da indukuje radiotalase, termalnu i statičku energiju i sve to pretvori u upotrebljivu električnu energiju.

„Ova kašika uzima energiju iz vazduha i unutar konzerve kafe tu struju možemo da pretvorimo iz naizmenične u jednosmernu“, objašnjava mladi genijalac.

Maksu je vrlo čudno zašto je nekim Teslinim idejama trebalo dugih 75 godina da dođu u medije.

„Moj cilj je bio da pomognem svetu. Želim da izgradim budućnost u kojoj svi ljudi mogu da budu srećni i sigurni“, kaže Maks, a prenose mediji.

1 komentar
  1. mkmc

    Naši Tarabići su to predvideli jos pre 150 godina,a da najvecu prepreku razvoju drustva i civilizacije predstavljaju učeni i naučeni,oni što barataju*numerima* pa kako brojke kažu…tako ili nikako…Savremena kvazi naucna inkvizicija u vlasti bankstera vladaju svetom i*znanjem* i dok oni ne budu pronasli svoj interes od ovog,i svakog drugog izuma,i ovaj madi genije će proči kao i N.Tesla.Možemo li da zamislimo danasnji svet bez upotrebe nafte i struje kakvu je poznajemo.Svaki covek kod sebe poseduje spravicu koja mu omogucava energiju gde god hoce,koliko hoce,i za sta god mu treba,bilo gde i bilo kad na planeti…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike