U trendu

Deset pesama koje se najčešće puštaju na sahranama u Velikoj Britaniji (video)

Na listi najtraženijih pesama za sahrane u Velikoj Britaniji više se ne nalazi nacionalna himna, ali se zato pesma popularnog pevača Eda Širana „Supermarket Flowers“ u poslednjih godinu dana popela na šesto mesto želja na pogrebima, prenosi Gardijan.

https://youtu.be/onWf4_yl-pY

Pesma Frenk Sinatre „My Way“ je, kako piše britanski list, najpopularnija u ovom trenutku na britanskim sahranama, dok su na drugom i trećem mestu „Time to Say Goodbye“ Andrea Bočelija i Sare Brajtmen i „Over The Rainbow“ Eve Kasidi.

Poslednje istraživanje pokazuje da je skoro četvrtina ispitanika u Ujedinjenom Kraljevstvu rekla da je već napravila muzički izbor za svoju sahranu, što je porast za pet odsto u odnosu na 2016. godinu kada je o tome imalo stav 19 odsto Britanaca.

Svaki četvrti je istakao da želi da se izvodi muzika na njihovim sahranama kako bi nasmejala prisutne. Najpopularnije pesme na britanskim sahranama su „Stairway To Heaven“ i „Meat Loaf’s Bat Out Of Hell“ Led Cepelina, dok je hit Robija Vilijamsa „Angels“ najtraženija pop pesma, piše Gardijan.

S druge strane, šest od deset ispitanika kaže da nije pričalo sa svojim porodicama i prijateljima o njihovim željama kada umru. Većina od 62 odsto, prema istraživanju, ipak izbegava da razgovara na tu temu, a ostali nemaju planove u slučaju smrti.

Top deset:

  1. My Way – Frank Sinatra
  2. Time to Say Goodbye – Andrea Bocelli and Sarah Brightman
  3. Over The Rainbow – Eva Cassidy
  4. Wind Beneath My Wings – Bette Midler
  5. Angels – Robbie Williams
  6. Supermarket Flowers – Ed Sheeran
  7. Unforgettable – Nat King Cole
  8. You Raise Me Up – Westlife
  9. We’ll Meet Again – Vera Lynn
  10. Always Look on the Bright Side of Life – Eric Idle

(B.C, Danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.