U trendu

Detalj koji objašnjava kako je Kevin ostao sam u kući (foto)

Božični klasik Sam u kući prvi put je prikazan pre 30 godina, a malo je onih koji ga nisu pogledali i po nekoliko puta.

Međutim, jedan gledalac je priznao da je film pogledao 50 puta i tek sada je uočio važan detalj koji objašnjava kako je Kevin ostao sam u kući.

Naime, priča filma Sam u kući govori o osmogodišnjem Kevinu Mekalisteru koji ostane sam kod kuće na Božić kada njegova porodica krene na putovanje u Francusku i slučajno ga ostavi za sobom.

Kao da nije dovoljno traumatično to što je ostao sam na Božić, Kevin mora i da brani kuću od provalnika Harija i Marva.

Postavlja se pitanje kako je moguće da je porodica otputovala preko okeana, a da nisu primetili da im nedostaje dete?

Odgovor se krije na samom početku filma. U jednoj sceni se Kevin i njegov stariji brat prepiru i slučajno proliju piće po avionskim kartama i pasošima.

Kevinov otac ulazi i čisti nered s nekoliko papirnih salveta koje potom baca u kantu. U jednom kratkom kadru prikazan je sadržaj kante za smeće, a među zgužvanim salvetama nalazila se i Kevinova karta.

Kad je porodica bila na aerodromu, majka ih je prebrojala, a umesto Kevina među Mekalistere se uvukao mali dečak koji se igrao u njihovoj blizini tako da je broj članova porodice odgovarao onom u spisku na aerodromu.

To objašnjava kako je porodica uspela da uđe u avion i poleti pre nego što je shvatila da je Kevin ostao kod kuće.

„Gledam Sam u kući 50. put i nikada nisam primetio da u početnoj sceni, kad se u kuhinji dogodi tuča, Kevinova karta završi u kanti za smeće. Ko bi rekao?“ napisao je jedan korisnik na Tviteru pored fotografije te scene, a s njim su se mnogi složili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.